over ons

Stroomkracht is een burgercoöperatie volgens het ICA principe. Het doel van de coöperatie is om hernieuwbare energieprojecten te financieren die van regio Roeselare de meest C02-neutrale regio in België moeten maken. Wij doen dit voor de volgende generatie maar vergeten de huidige generatie niet.

 

Voor de financiering van deze projecten (in eerste instantie zonnepanelen) haalt de coöperatie geld op bij de burgers die wensen te investeren in lokale zonne-boerderijen. 

 

Burgers kunnen aandelen kopen aan 100 euro per stuk met een maximum van 10 aandelen per project om iedereen de kans te geven mee te genieten van de opbrengsten die deze zonnepaneel-installaties genereren.

De aandelen zullen ongeveer 4 procent rendement opleveren en de aandeelhouders worden jaarlijks uitgenodigd op de algemene vergadering om te beslissen wat er met de winst wordt gedaan.

Samen kunnen we meer realiseren dan we denken.
Duurzaam betekent meer en meer rendement voor iedereen.

ons doel

Stroomkracht is een onafhankelijke burgercoöperatie die een 100% duurzaam Roeselare wil realiseren.

 

onze visie

Stroomkracht laat burgers participeren en focust eerst op grote zonnepaneel-installaties. Zo investeren we samen in duurzaamheid die echt rendeert.

help ons!